Romnes

SKF Speedi-Sleeve for hjullagerskifte på Subaru

På flere Subaru modeller er det et vanlig problem at akselen som bakhjulslageret sitter på slites i simmerring sporet. Dette kan du utbedre på en enkel måte med SKF Speedi-Sleeve.

Speedi-Sleeve_500pix

Speedi-Sleeve monteres inn på den slitte akselen, og «gjenoppbygger» på den måten en slitt aksel og danner en ny og ideell tetningsoverflate for simmerringen. Speedi-Sleeve er svært tynn, kun 0,28 mm. Den er laget i høykvalitets rustfritt stål, og kontaktflaten er slitesterk med en finish av Ra på 0,25-0,5 mikrometer.

Dermed unngår du skifte av akselen, eller kostbar maskinering med tilhørende ut- og innmontering. SKF Speedi-Sleeve monterer du på kun få minutter. Et eget monteringsverktøy i form av en presshylse, følger med i hver Speedi-Sleeve eske.

Romnes har tatt dette ene Speedi-Sleeve varenummeret til lager, som er velegnet i forbindelse med bakhjulslager på mange Subaru modeller. Når du velger hjullager til disse modellene som bruker hjullager VKBA 3236, vil det komme fram en info som opplyser om at du kan legge til et Speedi-Sleeve sett med varenummer LAG CR99196.

Speedi-Sleeve finnes også i mange andre dimensjoner, dog ikke på lager hos oss. Men dersom du vet om andre anvendelser som du mener er spesielt aktuelle for bil, så ta kontakt med produktansvarlig, Alf tore Oppebøen.

Se video

(Videoen er ikke laget for bil, men den viser Speedi-Sleeve prinsippet)

5. november 2013 - Skrevet av: Kjetil Gundersen