Romnes

Ny generasjon batterier for person- og varebiler

Denne høsten oppgraderer Sønnak flere av sine batteri-serier. Batteriene er forbedret på viktige områder som blant annet lademottakelighet, startstrøm og syklingsegenskaper.

Powerline_samlebilde_flat_600pix

Under kan du lese mer om de viktigste oppgraderingene.

Powerline med Carbon Boost

Den anerkjente batteri-serien Sønnak Powerline oppgraderes nå med karbon-tilsetning i de negative platene, såkalt Carbon Boost. Dette forbedrer lademottakeligheten med inntil 50%, noe som gjør de nye batteriene lades hurtigere. De nye Powerline Carbon Boost batteriene egner seg derfor spesielt godt ved småkjøring, og for kjøretøy med stort energiforbruk. Nye Powerline med Carbon Boost yter i tillegg 30% ekstra startkraft.

Start-Stop AGM (Absorbent Glass Matt) 

Nye Sønnak Start-Stop AGM er det beste valget når du skal ha et AGM batteri til et kjøretøy med Start-Stopp teknologi. Nye Sønnak AGM tåler 4 ganger så mange syklinger som et standard batteri. Batteriet kjennetegnes også av at batteriene har svært høy lademottakelighet, og 20% høyere startkraft enn andre konvensjonelle AGM batterier på markedet. Sønnak Start-Stop AGM er rekombinasjons-batterier som gir høy sikkerhet, og er det foreskrevne batteriet for alle kjøretøy hvor batteriet er montert i kupe eller bagasjerom. Sønnak Start-Stop AGM har den aller nyeste teknologien, og er godkjent av bilprodusentene.

Start-Stop EFB (Enhanced Cycle Matt)

Nye Start-Stop EFB tåler 3 ganger så mange syklinger som et standard batteri, og er et noe rimeligere Start-Stopp batteri enn Start-Stop AGM. Disse batteriene er ideelle for små og mellomstore biler med Start-Stopp teknologi. Start-Stop EFB egner seg ikke for montering i kupe og bagasjerom, kun i motorrom. Skal batteriet monteres i kupe eller bagasjerom, så velger du istedet Start-Stop AGM. Sønnak Start-Stopp EFB har den aller nyeste teknologien, og er godkjent av bilprodusentene.

Start-Stopp Auxillary (supportbatteri)

Sønnak lanserer 3 modeller av support-batterier. Support-batterier brukes av noen bilprodusenter og er et supplement til hovedbatteriet for å stabilisere spenningen under start. Batteriene er rekombinasjons-batterier som gir høy sikkerhet i forhold til gass og har ingen risiko for syrelekkasje.

De oppgraderte modellene blir tilgjengelig løpende utover høsten '14.

Her kan du laste ned ny brosjyre med flere detaljer om Sønnak's oppgraderte program for person- og varebiler.

3. oktober 2014 - Skrevet av: Kjetil Gundersen